Gipsplaten behoren tot de meest gebruikte bouwmaterialen als het gaat om de afwerking van woningen. Gipsplaten voor het bekleden van een oude muur of het plaatsen van een nieuwe (scheidings)muur zijn niet alleen een goedkoop, maar bovenal snel alternatief met een prachtig resultaat. De platen kunnen geheel naar eigen wens en smaak afgewerkt worden. Welke gipsplaat voor wanden gebruikt kan worden is geheel afhankelijk van de toepassing en de ruimte.

Welke gipsplaat voor wand

Voor welke gipsplaat gekozen wordt is afhankelijk van de ruimte. Een vochtige ruimte vraagt immers om een andere aanpak dan een droge ruimte. Gipsplaten voor de wand zijn verkrijgbaar in de standaard uitvoering RK of AK,of als geïmpregneerde hydro plaat.

Normale grijze gipsplaat AK of RK

Deze gipsplaat is niet alleen de bekendste maar ook de meest gebruikte. Direct herkenbaar aan de grijze kleur kan deze plaat gebruikt worden voor het maken van standaard (scheidings)wanden. De platen zijn makkelijk en snel te verwerken en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Grijze gipsplaten kunnen nagenoeg in het hele huis of gebouw gebruikt worden, met uitzondering van natte ruimtes zoals de badkamer en douche.

Gipsplaten RK (Ronde Kant) kunnen direct na montage bijvoorbeeld getext worden. Naden van de Gipsplaat AK (Afgeschuinde Kant) dienen met gaasband afgeplakt en met voegenvuller gevuld te worden. Na het drogen van de naden kunnen de grijze gipsplaten verder afgewerkt worden, bijvoorbeeld gestuct of behangen.

Hydro / Waterwerende / Groene gipsplaat

Hydro gipsplaten, ook wel bekend als geïmpregneerde gipsplaten zijn specifiek ontworpen voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de douche en badkamer. De waterwerende eigenschappen voorkomen het optrekken van vocht en schimmelvorming. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en diktes. Hydro platen zijn zowel met afgeschuinde kant als met ronde kant verkrijgbaar. Perfect geschikt als ondergrond voor wandtegels.

Voordelen van gipsplaten:
  • Gipsplaten zijn makkelijk te verwerken
  • Goedkoop
  • Kunnen naar wens afgewerkt worden
  • Zijn thermisch en akoestisch isolerend en bovendien brandwerend
  • Perfect geschikt als lichte (scheidings)wand met beperkte belasting

 

Gipsplaten bestel je snel en voordelig bij bouwbestel.nl. Ze worden binnen 1-3 werkdagen netjes bij je thuis afgeleverd. Bij bestellingen boven de 425 EUR zijn de bezorgkosten gratis.